Sustainable Canvas op Europese conferentie Inwork

Sustainable Canvas op Europese conferentie Inwork

Schermafbeelding 2014-12-09 om 10.15.13Van 10 tot en met 12 november was Amsterdam het toneel voor Inwork, de Europese conferentie over sociale integratie en social entrepreneurship, georganiseerd door de Omslag en de Regenboog Groep in samenwerking met Europese NGO’s en  non-profit organisaties.

Wethouder Vliegenthart van Sociale zaken verzorgde de formele opening in de Raadzaal van de Amsterdamse Stopera. Hij werd gevolgd door een aantal Nederlandse en buitenlandse sprekers uit de dagelijkse praktijk van sociaal ondernemen. Een Britse meubelketen die werk biedt aan ex-daklozen. Een Portugees recycling project. Een Nederlands testbedrijf voor ICT met vooral autisten in dienst. De ontwikkeling van talent, zelfstandigheid en eigenwaarde van de medewerkers stonden hoog in het vaandel van deze social enterprises.

Namens ACE, het Amsterdam Center for Entrepreneurship (medesponsor) verzorgde Sutorius op de derde dag van Inwork de workshop ‘How to write a business plan in 24 hours’. Een korte, enerverende kennismaking met Business Model Canvas én met het Sustainable Business Model Canvas, het door Sutorius aangepaste model waarin ruimte is gebouwd voor de sociale en milieu-effecten van ondernemen. Een twintigtal deelnemers uit alle hoeken van Europa leerde in zeer korte tijd het nut van Canvas als een snel, eenduidig en effectief middel om te communiceren over regulier én sociaal ondernemen.

Zie ook: Business Model Canvas Workshop