Verse samenwerking van Sutorius en MDF

Verse samenwerking van Sutorius en MDF

Op 7 en 8 april 2016 verzorgen Sutorius  en MDF gezamenlijk voor de eerste keer de tweedaagse cursus Business Model Canvas for Social enterprises and Non-profit organisations.

MDF – Management Development Foundation – verzorgt al ruim 30 jaar consultancy en trainingen voor ontwikkelingsorganisaties.  MDF’s hoofdkantoor met zo’n vijftig medewerkers staat in Ede. De internationale activiteiten worden met name verzorgd vanuit de negen kantoren in Europa, Afrika, Azië en Latijns Amerika. De trainingen van MDF richten zich op vier hoofdonderwerpen: ontwikkelingsprogramma’s, professionele ontwikkeling, organisatieontwikkeling en samenwerking.

In 2014 ontwikkelde Sutorius het Sustainable Business Model Canvas (SBMC), waarin sociale en milieu-impact een plaats hebben. Welke (sustainable) waarden biedt een dienst, product of programma? En voor welke klanten, begunstigden of stakeholders? En welke gevolgen heeft dat voor de diverse onderdelen van bedrijf of organisatie? Het SBMC is een handzaam en efficiënt tool voor goede doelen, ontwikkelingsorganisaties en social enterprises. Het biedt duidelijke kaders om te denken, te ontwikkelen en te communiceren.

Door zelf intern te werken met de Business Model Canvas tools raakte MDF overtuigd van de waarde van deze tools die op verschillende momenten kunnen worden ingezet, bijv. bij evaluatie, strategievorming of innovatie. Logisch gevolg was dat Canvas zou landen in het MDF-aanbod. Sutorius en managing partner van MDF Ingrid Plag ontwikkelden gezamenlijk een praktisch programma voor sociale ondernemingen én voor non profit in het algemeen – d.w.z. niet alleen voor ontwikkelingssamenwerking, maar ook voor andere goede doelen. De eerste cursus is op 7 en 8 april 2016 in het nieuwe MDF kantoor, vlakbij station Ede-Wageningen.

Voor de flyer, klik hier. Voor nadere informatie of registratie, ga naar www.mdf.nl  Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met Bart Sutorius.