WVDO – ‘Access’ tijdens Week van de Ondernemer 2014

WVDO – ‘Access’ tijdens Week van de Ondernemer 2014

De vliegende auto van Pal-V; lancering verwacht in 2016.

De vliegende auto van Pal-V; lancering verwacht in 2016.

De Week van de Ondernemer – kortweg WVDO – is 17 jaar geleden door studenten opgezet en twee van de oprichters zijn nu nog steeds betrokken vanuit hun eigen bedrijf Synpact. Het evenement is toonaangevend in zijn soort in Nederland, alleen al getuige het feit dat – naast zo’n 8.000 ondernemers – zowel de premier als maar liefst vier ministers deze week het Beatrixtheater van de Jaarbeurs in Utrecht hebben bezocht.
Ook ditmaal kwam de inspirerende kracht van de WVDO vooral vanuit de diversiteit aan sprekers tijdens het plenaire ochtendprogramma en de vele sessies en workshops.
De klant of eindgebruiker krijgt steeds meer invloed en macht. Allerlei moderne technieken zijn toegankelijk voor het publiek en dus ook voor ondernemingen. Op internet is te vinden hoe je zelf een 3D printer of een MRI apparaat kunt bouwen. We hebben niet alleen makkelijk toegang tot kennis en techniek maar ook bijv. tot luxe huizen of auto’s via sites als Airbnb of Snappcar. Sharing is hot. Mine, yours or ours? Er wordt gesproken over een nieuwe Renaissance of over ’the Age of Access’.

Wanneer we allemaal toegang (‘access’) tot dezelfde kennis, techniek en ‘tools’ hebben, dan zou het ook bij ondernemen in ‘tech-based’ branches relatief steeds meer om vaardigheden, netwerk, onderscheiden en ‘attitude’ gaan. Een goed voorbeeld van dat laatste lijkt het Nederlandse bedrijf Pal-V. In haar vliegende auto zijn louter reeds bestaande (en deels door anderen geoctrooieerde) technieken toegepast. Daarmee ligt de focus van het bedrijf niet op de ontwikkeling van eigen nieuwe technieken of octrooien, maar meer op het combineren en uitontwikkelen van bestaande technieken, het bijeenbrengen van kapitaal en samenwerkingspartners, het voorbereiden van de lancering in de markt (regelgeving, dealers, ’awareness’ bij potentiële klanten). Een flinke dosis doorzettingsvermogen blijft vereist: de marktlancering van de eerste vliegende auto staat gepland voor 2016 ofwel 15 jaar na de start van de onderneming. Om in dergelijke gevallen te voorkomen dat anderen ondertussen onbeperkt toegang tot specifieke know how of technieken verkrijgen, lijkt geheimhouding of octrooiering van cruciale facetten noodzakelijk. ’The Age of Access’ kent ook grenzen.

Zie ook: Intellectueel eigendom (IE)- ondersteuning