Business Model Canvas – Workshop

Business Model Canvas – Workshop of Training

      onmiddellijke toepassing van dé tools voor business- en organisatiemodellen

Business Model Canvas in 1 dag
 Open inschrijving 
19 september en 14 november 2019 , Amsterdam

informatie & inschrijving

In-company op maat: standaard of duurzaam/sustainable (people & planet) Business Model Canvas.

Wat willen klanten, gebruikers of stakeholders precies? Wat kunnen wij ze bieden? Wat is nodig om dat te realiseren? Hoe zien de klantrelaties eruit? Wat zijn onze kernactiviteiten? Welke samenwerkingspartners zijn belangrijk? Hoe kunnen we betere resultaten bereiken? etc.

Introductie en onmiddellijke toepassing van de Canvas tools: Business Model Canvas (keuze uit: standaard of Duurzaam/ Sustainable) en Waardepropositie Canvas. De tools bieden houvast, overzicht en inzicht. Tijdens de interactieve workshop of training komen theorie en praktijk onmiddellijk samen.

De Canvas tools zijn ideaal voor het ontwikkelen, evalueren, aanpassen en vernieuwen van producten, diensten, strategieën, bedrijven en organisaties. Voor een ondernemende en innovatieve mindset bij startende én bestaande bedrijven, organisaties, ngo’s, profit en non-profit, klein en groot.

Bruikbare resultaten gegarandeerd

 • concrete ideeën en aanknopingspunten voor nieuwe en verbeterde producten,
  diensten of betere business- en organisatiemodellen en strategie
 • betere aansluiting bij klanten en stakeholders
 • verfrissend inzicht in eigen bedrijf of organisatie en team
 • basis voor structureel ondernemend en innovatief denken
 • voldoende beheersing van Canvas om het als taal en tool te blijven toepassen
 • stimulans voor teambuilding en samenwerking
 • plezier en inspiratie door creativiteit en kruisbestuiving

Voor Profit, Sociale ondernemingen en Non-profit

Het standaard Business Model Canvas kan door iedereen worden gebruikt: startende ondernemers, zzp-ers of medewerkers uit verschillende teams en (top) managers van corporates. Voorkennis van business is niet vereist. Een gemengd gezelschap met verschillende functies, niveaus of aandachtsgebieden kan zeer inspirerend zijn, maar is geen voorwaarde.

Speciaal voor non-profit (o.a. NGO’s, goede doelen, overheidsinstanties) en sociale ondernemingen ontwikkelde Sutorius het Duurzaam (Sustainable) Business Model Canvas met ruimte voor social impact (people & planet) en een diversiteit aan stakeholders. Dit model wordt onder meer gebruikt door ontwikkelingsorganisatie Cordaid, door diverse initiatieven van de Samenwerkende fondsen Cariben (o.a. Oranjefonds), de Natuur en Milieufederaties en binnen het vak Social Entrepreneurship (UvA/ VU).

Vorm

 • op maat: accenten programma in overleg, bijv. strategie, verandering, innovatie, social impact, nieuwe klantgroepen, partners, samenwerking team en/of gedegen kennis van de tools
 • van introductie en praktische toepassing tot verdieping en implementatie
 • kennisoverdracht, interactieve opdrachten en onmiddellijke toepassing
 • energiek, leerzaam en inspirerend
 • van MBO tot HBO+ niveau
 • van één avond tot meerdere (terugkom)dagen, kleine of grote groepen
 • Nederlands of Engels
 • in-company of open inschrijving, workshops en trainingen.

Sutorius biedt ook ondersteuning bij de implementatie van de tools binnen de organisatie.
Meer weten? Neem gerust contact op!

info@sutorius.eu  –  06 26 742 242  –

  Contactformulier  

Sinds 2010 heeft Business Model Canvas zich wereldwijd bewezen bij tienduizenden bedrijven, social enterprises en organisaties. Eenvoudig en efficiënt, snel te leren en onmiddellijk toepasbaar. Sutorius verzorgde tientallen Canvas-sessies in onderwijs, non-profit en profit. Altijd afgestemd op de specifieke behoeften van deelnemers en opdrachtgevers.

REFERENTIES

Totaal aantal deelnemers aan Canvas workshops of trainingen: 2000+ ondernemende studenten en 600+ professionals.

“We hebben als volledig Business Development team van Arcadis Nederland deze training gevolgd. Deze heeft volledig aan de verwachtingen beantwoord. Als team hebben we afgesproken om allemaal komend jaar een aantal canvassessies binnen onze development activiteiten te gaan inzetten. De training heeft hiertoe een gedegen basis gegeven.”
Koos van Vliet, Financial Engineer, Arcadis

“Bart heeft bij ons twee keer in een klantspecifieke sessie een groep managers een dag getraind. Waarbij zij meer inzicht in organisatie, bedrijfssegmenten en klanten hebben gekregen en nieuwe ideeën en(meer) kennis van Canvas-tools hebben verkregen. We hebben deze sessies als erg prettig en zeer waardevol ervaren. Het is fijn werken met Bart.”
Arjan Geurtsen, Manager Marketing en Business Development, Asito

“Sustainable Business Model Canvas is een prima tool voor non-profit organisaties zoals Cordaid en sociale ondernemingen. In een speelveld met een groot aantal stakeholders helpt Canvas om te focussen. Tijdens drie sessies in een periode van vier maanden kregen wij als business unit managers het tool goed in de vingers. Ik gebruik het nu regelmatig voor nieuwe producten die we samen met anderen ontwikkelen om sociale impact te bewerkstelligen.”
Remco van der Veen, Director Health Care at Cordaid

“KPN New Business hanteert de ’lean’ startup approach. Dat betekent o.a: vanuit het Canvas denken en aannames snel testen bij klanten om onze oplossing optimaal in te richten. SUTORIUS trainde de diverse teams om de Canvas-taal en tools interactief te gebruiken. De resultaten leggen een goede basis voor de nieuwe aanpak. Bart Sutorius is een betrokken en enthousiasmerende trainer.”
Marie-José van den Boomgaard, KPN Business Liaison Manager StartUps & Incubators

“Tijdens de landelijke bijeenkomst van Jong Bouwend Nederland verzorgde Sutorius een interactieve introductie van het Business Model Canvas. Zes teams werkten aan toekomstige producten en diensten binnen de bouwsector. Er waren een hoop positieve reacties. We kijken terug op een zeer geslaagde bijeenkomst.”
Yuri Kiontke, BAM Infra Asfalt, voorzitter Jong Bouwend Nederland

“De tweedaagse training opende met een dagdeel brainstormen, gevolgd door interactieve praktische toepassingen van Canvas. Inspirerend en onmiddellijk bruikbaar voor alle functieniveaus binnen de organisatie. Bart Sutorius is een senior-facilitator; leidend, kundig en enthousiast.”
Rien Hermans, CEO AXA Philippines

“Onder de titel ’Stimulans voor je bedrijf’ verzorgde Sutorius in één avond een snelkookpan-introductie Business Model Canvas. De interactieve workshop stimuleerde creativiteit en kruisbestuiving. De 21 deelnemende ZZP’ers waren erg enthousiast en velen zijn van plan om Canvas verder in te zetten.”
Werkgroep Activiteiten ZZP Houten 

Sutorius volgde een Masterclass bij Alexander Osterwalder in Berlijn. Lees meer…